The Song: Bad (آهنگ: بد)
موزیک ویدئوی بد باید چهارمین ویدئوی حرفه ای مایکل به این سبک باشد . که شباهت بیشتری به ویدئوی Thriller دارد از این نظر که هر دو مانند فیلم کوتاه موزیکالی هستند که داستانی را از ابتدا تا انتها تعریف می کنند .
بد ، داستان پسری به نام داریل است که از یکی از محله های فقیرنشین سیاهپوست می آید . او برای گذراندن تعطیلات از مدرسه راهی خانه می شود . خانه ای که در محله ای واقع شده که داریل پش از رفتن به دبیرستان همه تلاشش را کرده که خود را از فرهنگ آنجا رها سازد . در بازگشت به خانه ابتدا با یادداشتی از مادرش رو به رو می شود . سپس به جمع دوستان و هم محلی های قدیمی خود می رود . کسانی که در همان سال هایی که داریل تلاش می کرده خود را از آن فرهنگ دور سازد ؛ خود را هر چه بیشتر در آن غرق ساخته اند . فرهنگی که ثمراتش خشونت ، وجود جرایم از کوچک تا بزرگ ، نافرمانی و سرکشی ، گسیل خانوادگی، پایین بودن سطح سواد و ... است . فرهنگی که زاده ئ خشونت ها و تبعیض هایی است که سالهاست بر ساکنان آن مناطق سایه انداخته است . و جرم آنچنان تابوی خود را از دست داده در چنین فرهنگی که انجام ندادن آن بیشتر ناهنجاری است ! و این همان موضوعی است که داریل جوان را در مقابل دوستان قدیمی اش می نشاند . آنها که از همان لحظه ئ نخست دیدار ، داریل را بخاطر ظاهر آراسته و نوع صحبت کردنش دست می اندازند ، در میانه ئ گفتگوها متوجه می شوند داریل نه تنها بسیار تغییر کرده و دیگر مانند آنها نیست و حتی مانند آنها فکر نمی کند و صحبت نمی کند ، بلکه دیگر مانند دوستان واقعی با آنها راحت هم نیست ! دوستانش که به گروه کوچک و آماتوری از خلافکاران حومه می مانند دست به جرم های کوچک می زنند و در همان حال "بد" نبودن داریل را به عنوان ناهنجاری به وجود آمده در او به او گوشزد می کنند . داریل اما که قلبا نمی خواهد آنها را از خود برنجاند می خواهد به آنها نشان دهد که هنوز هم " بد " است ! اینگونه است که آنها را به ایستگاه قطار زیرزمینی می برد ، در آنجا داریل می خواهد از یک پیرمرد اخاذی کند اما در آخرین لحظه نظرش را تغییر می دهد و او را به دور شدن از آن محل ترغیب می کند . سردسته گروه دوستانش او را سرزنش می کند و به او می گوید که دیگر "بد" نیست ! سپس فیلم از حالت سیاه و سفید به حالت رنگی درمی آید و داریل (مایکل ) را می بینیم که از سر تا پا در لباس چرمی مشکی آنجا ایستاده در میانه ئ گروهی از رقصنده های ولگرد و سپس شروع می کند به رقص و خواندن. در انتها زمانی که داریل در نزدیکی دوستانش ایستاده و مصرانه حرف خود (Who'z BAD? ) را تکرار می کند آنها که به نظر می رسد متقاعد شده اند دیگر توان آنجا ماندن را ندارند و داریل را ترک می کنند . رفتن آنها را از نقطه نظر داریل می بینیم و سپس دوربین به سمت داریل برمی گردد در حالیکه حالت فیلم دوباره به سیاه و سفید بازگشته ، داریل را در لباس های قبلی اش می بینیم که تنها آنجا ایستاده ...
در سال 1988 در مصاحبه ای با مجله های Ebony و Jet ، مایکل گفت که ایده ئ این آهنگ رو از یک داستان واقعی گرفته است که در مجله ئ Time یا Newsweek خوانده است . مایکل اظهار داشت داستان درباره دانش آموزی بوده که به مدرسه ای در شمال نیویورک می رفته و خودش از محله ئ سیاه پوست ها می آمده ، که تلاش می کرده چیزهای تازه ای در زندگی اش به وجود بیاورد و تصمیم داشته همه ئ دوستان قدیمی اش را ترک کند زمانی که برای تعطیلات "روز شکرگذاری " به خانه بازمی گردد . در نهایت حسادت دوستان او منجر به کشته شدن او توسط دوستانش می گردد . البته مایکل توضیح داد که مرگ دانش آموز در موزیک ویدئو نخواهد آمد .
درباره ئ موزیک ویدئو نیز گفته می شود بزرگ ترین الهام بخش آن همانطور که پیشتر گفته شد ، فیلم " داستان وست ساید " بوده است و ویدئو ارجاع های زیادی به آن فیلم دارد . رقص "بد" در آن ایستگاه از یکی از رقص های فیلم به نام "Cool" الهام گرفته شده است که در یک انبار اجرا شده است . داستان وست ساید ، درباره ئ دو گروه از افراد در محله هایی نزدیک است که یکی از این گروه ها مهاجران هستند ، درگیری بین این دو گروه ادامه دارد تا جایی که یک دختر و یک پسر از هر گروه به همدیگر علاقه مند می شوند و داستان شکل دیگری پیدا می کند ... این فیلم موزیکال است و شامل آهنگها و رقص های بسیاری است . ( امیدوارم در آینده ئ خیلی نزدیک این فیلم رو به طور کامل در قسمت "سینما و تئاتر " معرفی کنم . )
مدت زمان فیلم : 18 دقیقه
فیلمنامه نویس : ریچارد پرایس
کارگردان : مارتین اسکورسیزی
فیلمبرداری به مدت 6 هفته در پائیز 1986
مکان فیلمبرداری : Hoyt–Schermerhorn Streets ( قطار زیرزمینی نیویورک )
رقص بد یکی از جذاب ترین رقصها در موزیک ویدئوهای مایکل است ، رقص شلوغی است و برخلاف رقص های دیگر به یک سمت اجرا نمی شود و مدام در حال تغییر سو است . و حرکت دوربین هم به خاص بودن و تحرک بیشتر این رقص کمک زیادی کرده ، این دلایل رو یکی از مهم ترین دلایلی میدونم که باعث شد رقص بد جوری که توی ویدئو بود توی کنسرت ها اجرا نشود . اگر به رقص های دیگر توجه کنیم ، برای نمونه Smooth Criminal ، رقص هایی که توی کنسرت اجرا میشه تقریبا دقیقا همون رقص های ویدئو است و فقط از نظر زمانی به همدیگر چسبانده شده اند در حالیکه در ویدئو میان شان فاصله هایی وجود دارد . و یا آهنگهایی که در ویدئو رقص خاصی نداشتند مانند TDCAU و Jam برایشان رقصی طراحی شد برای اجراهای زنده . در حالیکه رقص ها از خود ویدئو ها الهام می گرفتند .
آهنگ "بد" در قسمت اول و دوم BAD Tour و قسمت اول Dangerous Tour اجرا شد و قرار بود در This Is It هم اجرا شود که هرگز اینگونه نشد .
(پشت صحنه بد )
• با استفاده از برخی اطلاعات ویکیپدیا انگلیسی
لطفاً ورود یا ايجاد حساب كاربری برای پیوستن به بحث.
شایان جان اگه اشتباه نکنم این اهنگ در گام jazz هست نه لا مینور.shayan69 نوشته: خب با اجازه از دوستان یکم جو این تاپیک رو عوض میکنم!!!!
کمی در مورد آهنگ سازی اینکار صحبت میکنم....این آهنگ در گام لا مینور(A minor) ساخته شده که اکثر کارهای پاپ در این گام ساخته میشند دوستان....
ریتم اصلی کار از نت های A-B-C-D--E-F هستن که در گام لا مینور و آکورد Am7 زده میشن....
در ورس از آکوردهای Am7 و D7 استفاده شده...در کروس از آکوردهای Bm7 - C#m7 - E7#9 استفاده شده است....
از جمله آکوردهای دیگر که در بریدج های آهنگ استفاده شده میتوان به C#m7 - Bm7 اشاره کرد.....
در خوانندگی هم مایکل از آکورد های ما بین E4 تا C6استفاده کرده و تمپو این آهنگ 114(ضربه بر دقیقه) است....
امیدوارم این اطلاعات مفید بوده باشند.....![]()
از بداهه نوازیها و فضای اهنگ میشه این موضوع رو فهمید

MICHAEL IS ALIVE
منظور شما گام پنتا تونیکه ؟
گام جاز لیدین : دو - ر - می - فا دیز - سل - لا - سی بمل - دو
گام جاز دومینانت 7 : دو - ر - می - فا - سل - لا - سی بمل - دو
MICHAEL IS ALIVE
به هر حال من اطلاعاتم در مورد گام ها زیاد نیست و تخصصی هم ندارم اما چیزی که از موسیقی آهنگ بد احساس می کنم کاملا نزدیک به گام A Minor یا همون لا مینور خودمونه . دلیلش هم صرفا خود گام لا مینوره و یا لا ماژور که به گوش من یکی خیلی آشنا هستند یا تا گام های دیگه .
راستی نمی دونم بچه ها بالا گفتند یا نه ، اما می دونستنید این آهنگ در اصل قرار بوده یک آهنگ دو نفره با حضور پرینس باشه ؟
no1on نوشته: حمید جان همینطور که jazz خودش یه سبکه گام هم داره. دو نوع گام جاز داریم:
گام جاز لیدین : دو - ر - می - فا دیز - سل - لا - سی بمل - دو
گام جاز دومینانت 7 : دو - ر - می - فا - سل - لا - سی بمل - دو
دوست عزیز اولا به خاطر توجهت ازت ممنونم که بی تفاوت از کنار این موضوعات رد نمیشی..
خب بذار اینو یک توضیح بدم یک خورده باید تخصصی باشه با وجود اینکه میدونم سیاست این بخش رو ساده و قابل درک بودن مباحث برای عمومه....
اولین نکته که حمید گفت و من تکمیلش میکنم اینه که این آهنگ یک آهنگ پاپ هست که سبک funk نیز با اون ترکیب شده..
خب حالا باید ببینیم سبک funk از چی ساخته میشه....سبک فانک ترکیبی از سبک های
soul,jazz,R&B(rhythm and blues),,psychedelic rock تشکیل شده است.خب بر این طبق پس در این آهنگ باید شاخه هایی از موسیقی جاز نیز مشاهده کرد با توجه به تعریفی که از فانک بالا ارائه دادم.همون طوری که حمید گفت گام این آهنگ با شنیدن به نظر لا مینور میاد که من دیگه بالا نت هاشو هم گذاشتم که از گام لا مینوره....اما بحث رو بیشتر باز نکردم چون بنا بر ساده گویی بود اما اینجا لازمه یکم بیشتر تخصصی بشه....
خب این نتی که پایین میذارم مربوط به نوازندگی آهنگه...اونیکه بالا گذاشتم ماله خوانندگی بود...
برای نمونه ساز خودم گیتار باس نوازندگیش در آهنگ بد رو اینجا قرار میدم..
C-E♭-F-G♭-G-C-E♭-E♭-F-F-G♭-G
خب حال بیا بررسی کنیم که تو چه گامیه!!!
اول دوست من جاز دو تا مد نداره 8تا مد داره!!!!
اینجا مدها رو میذارم برای دوستان که ببینن...
Ionian mode:C D E F G A B C
Dorian mode:C D E♭ F G A B♭ C
Phrygian mode: C D♭ E♭ F G A♭ B♭ C
Lydian mode : C D E F♯ G A B C
Mixolydian mode : C D E F G A B♭ C
Aeolian mode : C D E♭ F G A♭ B♭ C
Locrian mode: C D♭ E♭ F G♭ A♭ B♭ C
میتونی به خوبی ببینی که مد Locrian در نوازندگی گیتار باس استفاده شده...اما دقت کن این آهنگ فقط یک آهنگ جاز نیست بلکه یک آهنگ پاپ نیز هست که از مایه های جاز استفاده میکنه اما این یک آهنگ رو مطلقا در یک گام نمیبره و استفاده از گام لا مینور و یا گام ماژور چیر طبیعی و میشه گفت همیشگی میتونه باشه....امیدوارم مطالبم مفید بوده باشه...